• trouwfeesten_tickets
 • yerma_vraagt_een_toefeling_4
  Yerma vraagt een toefeling / Februari 2017 foto: Filip Lanszweert 
 • yerma_vraagt_een_toefeling_9
  Yerma vraagt een toefeling / Februari 2017 foto: Filip Lanszweert 
 • slide_maria_stuart_1
  Maria Stuart / November 2016 foto: Filip Lanszweert 
 • slide_de_naamlozen_4
  De Naamlozen / Februari 2016 foto: Filip Lanszweert 
 • slide_de_winter_onder_de_tafel_4
  De Winter Onder De Tafel / December 2015 foto: Filip Lanszweert 
 • slide_het_atelier_4
  Het Atelier / Februari 2015 foto: Filip Lanszweert 
 • slide_ifigeneia_koningskind_3
  Ifigeneia Koningskind / December 2014 foto: Filip Lanszweert 
 • slide_om_nooit_te_vergeten_4
  Om Nooit Te Vergeten / Februari 2014 foto: Filip Lanszweert 
 • slide_alletwee_3
  Alletwee / December 2013 foto: Filip Lanszweert 
 • slide_de_vossenjacht_3
  De Vossenjacht / December 2012 foto: Filip Lanszweert 

ticketckb

 

Trouwfeesten en processen

25-28-29 nov | 1-2-3 dec 2017

2017 11 25 Trouwfeesten En Processen

  

Aan het eind van de aspergetijd

24-27-28 feb | 2-3-4 mrt 2018

Meer info

Corneelkring Brielen viert 70-jarig bestaan

Benefietconcert en wijnverkoop voor het goede doel

De Corneelkring Brielen bestaat 70 jaar en viert dit op een heel speciale manier: niet met grootse festiviteiten, maar met een uniek benefietconcert en een verkoop van klassse-wijn. Dit alles ten voordele van de ALS-liga en Een hart voor ALS via Music for Life.

De Corneelkring maakte kennis met ALS door Johan Coulembier, die recent overleed ten gevolge van de ziekte. Johan is de schoonvader van Siska Desmet, voorzitter van de Corneelkring.

Het idee voor deze speciale acties dateert al van mei 2017. Johan was op de hoogte en vond het een uitstekend idee. Jammer genoeg zal hij de concrete uitwerking ervan niet meer meemaken. Hij wou tijdens zijn leven altijd mensen samenbrengen rond cultuur. De Corneelkring wil dit nu ook doen.

Benefietconcert

Op 18 november wordt om 20 uur een uniek benefietconcert georganiseerd in CC Den Briel te Brielen met de groep SoX. Die bestaat uit Maarten De Splenter, Inge Smedts, Vanessa Salamon en Tim Coulembier. Zij brengen folky/jazzy melodieën in een unieke combinatie van klassieke instrumenten, elektronische beats en soundscapes. De vier muzikanten van SoX spelen samen minstens acht instrumenten waarvan de combinatie niet bepaald voor de hand ligt: saxen, viool, doedelzak, fluiten, hoorn, gitaren. Daarnaast nodigen ze voor deze gelegenheid nog gastmuzikant Nico Schoeters uit op op vibrafoon, marimba en cajon en zelfs de hiphopdanseres Yipoon Chiem.

Dit benefietconcert wordt gespeeld in het decor van “Trouwfeesten en processen” van Arne Sierens, dat de week nadien in première gaat bij de Corneelkring. Wie naar deze productie komt kijken, steunt trouwens ook het goede doel, want per ticket schenkt de Corneelkring ook 1 euro aan de ALS-liga.

Reserveer hier uw tickets.

Wijnverkoop

Daarnaast is er nog de verkoop van klassewijn waarvan de opbrengst gaat naar Een hart voor ALS. De actie loopt van oktober tot december. Deze wijnverkoop loopt trouwens in samenwerking met twee culturele verenigingen die Johan nauw aan het hart lagen: Harmonie Ypriana en Chorus.

Er worden kleine flesjes (25 cl) Franse rode en witte wijn aangeboden aan 5 euro per fles. De rode wijn is Grand Sud Merlot, diepe paarse kleur, soepele wijn met aroma van rood fruit, kersen, bramen en beetje kruidigheid. De witte wijn is Grand Sud Chardonnay, witte wijn met aroma’s van citrusvruchten en perziken.
Naast de kleine flesjes hebben we ook flessen van 75 cl rood en wit, nl. Viña Requingua Casa Santiago uit Chili, aan 8 euro per fles. De rode wijn is een Cabernet Sauvignon. Robijn rode kleur met heldere rode nuances. Intense aroma’s van aardbei en framboos. Aangename en levendige wijn met een stevige structuur. De witte wijn is een Sauvignon Blanc. Heldere lichtgele keur met groene accenten. Intense neus van citrus en groene appel. Heerlijke zuivere Sauvignon met een frisse afdronk!
We bieden ook een voordeelpakket aan: 6 flessen voor 45 euro.

Wijn bestellen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermeld duidelijk uw naam en wat u wenst te reserveren).