balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

De winter onder de tafel

2015 12
Klik op affiche voor grotere weergave

Regie: Piet Lesage
Auteur: Roland Topor
Vertaling: Tom Kleijn
Speeldata: 28 nov 2015 | 1-4-5-6 dec 2015
Foto's: Filip Lanszweert


‘De winter onder de tafel’ is een poëtische komedie vol tederheid en levensvreugde. Een absurd sprookje met een hoog ‘droom’-gehalte.

Florence, een jonge talentvolle vertaalster verhuurt de ruimte onder haar werktafel aan Dragomir, een arme immigrant. Dit is niet naar de zin van haar bemoederende tante en haar uitgever, die verliefd op haar is. Wanneer dan ook nog eens de neef van Dragomir op de proppen komt, kan het leven ten huize Florence niet meer stuk.

In het stuk worden de personages geconfronteerd met financiële nood en materialisme, eenzaamheid en geborgenheid, droom en werkelijkheid. Een verhaal over mensen op zoek naar een thuis.

Auteur Roland Topor (1938-1997) is ook schilder tekenaar. Zijn werk heeft telkens iets bizar, melancholisch, absurd en duister. Er zit veel ‘zwarte humor’ in. De kwalificatie ‘onvolwassen’ vat de schrijver zelf op als een groot compliment.


Met: José Billiau, Sam Brosens, Filip Deheegher, Erwin Ruyssen en Katrien Vanspranghe