balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

Dominique Berten

Dominique Berten regisseert voor het eerst bij de Corneelkring. Hij noemt zichzelf de chef-kok van het spel.

In 1973 speelt hij voor het eerst mee in zijn toneelvereniging DE VALK uit Sint-Andries (Brugge). Nu al 26 jaar is hij er ook voorzitter. Sedert 1979 heeft Dominique ongeveer 135 regies op zijn naam staan, verdeeld over 15 gezelschappen in West-Vlaanderen.

Uit vele reacties van zijn medewerkers weten we dat hij veel geduld heeft om toch het onderste uit de kan te halen. Dominique is iemand die ervoor zorgt dat je je eerst gemakkelijk voelt in de groep, want je moet toch dingen laten zien waarmee je je een stuk bloot geeft. Hij is ook iemand die niet op veilig speelt, hij neemt risico’s maar probeert de schade te beperken. Hij zoekt naar oplossingen omdat je je als acteur goed zou voelen in je rol, je personage.

Hij werkte fulltime in het CultuurCentrum van Brugge, waar hij dagelijks professioneel bezig was met de voorbereiding en de techniek van theaterproducties. Een man dus met jarenlange ervaring in de theaterwereld. Sedert 1 september is hij met pensioen. Het vrijetijdstheater is voor hem echt een ontspanning.