balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

Eric Meirhaeghe

Eric Meirhaeghe stichtte eind jaren tachtig met een aantal geestesgenoten Theatergroep De Tunnel, waarmee hij als regisseur een variatie aan projecten en producties opzette in Oost- en West-Vlaanderen. Steevast stonden er klassiekers of bewerkingen ervan op de speellijst. Voor “De Vliegen” (Sartre), “Lucifer” (Vondel), “Driestuiversopera” (Brecht), “Troje Trilogie” (Terpstra) ontving hij met de groep verschillende prijzen.

Met “Verhalen uit het Weense Woud” (Horvath) won hij in 2003 het Koninklijk Landjuweel en ontving hij de publieksprijs in het Festival der Lage Landen in Elsloo. Eind jaren negentig richtte hij “Theater STYX” op. Voor deze groep schreef hij scenario’s voor moorddiners die in restaurants in heel Vlaanderen werden gebracht.

Eric is actief als regisseur bij amateurtheatergroepen in Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant: Stamtheater Oudenaarde, Multatuli Gent, Corneelkring Brielen, Theater Platteau Izegem, Theater Pact Aalst, AMA-producties Ardooie, De Waag Liedekerke, De Vlasbloem Sint-Niklaas, Garamondi Geraardsbergen, Zwevegems Teater, Die Bronne Brakel, Klakkeboem Zwevegem, Spiegeltheater Roeselare, Taal en Kunst Kortrijk, ’t Rad Zottegem, OTO Oostduinkerke, Richten Ieper, De Schaduw Ardooie,...

Hij begeleidt ook workshops/projecten voor scholen, verenigingen, sociaal-artistieke organisaties.

Zijn recentste regies zijn “Kleine Teun” van Alex Van Warmerdam, “Kwartet” van Ronald Harwood, “Eer de haan kraait” van Ivan Bukovcan (in 1998 ook door de Corneelkring gebracht in een regie van huisregisseur Piet Lesage), “My little voice” van Jim Cartwright, “Het Bezoek van de Oude Dame” van Friedrich Dürrenmatt, “Les liaisons Dangereuses” van Christopher Hampton en “Norway Today” van Igor Bauersima.