balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

Slaapkamerverhalen

2003 02

regie: Bart Cafmeyer
auteur: Alan Ayckbourn


In slaapkamers wordt veel bedisseld en besproken. je kan er lekker praten, je discussieert of ruziet wel eens, je geeft je soms letterlijk bloot en je kan er je knuffelend weer verzoenen.

Zo ook in de ‘Slaapkamerverhalen’. Drie slaapkamers met elk een eigen sfeer en uitstraling.

De rechterkamer is die van Simonne en Marcel. Al jarenlang getrouwd en precies vanavond vieren ze hun huwelijksverjaardag. Maar ze weten nog niet dat hun rustige gezellige nacht niet zal blijven duren.

In de middenkamer ligt Dieter. Hij ligt te bed. Moe? Ziek? Ach neen! Vanmorgen heeft hij een heel rare beweging gemaakt en er is iets in zijn rug geschoten. Dat dit hem nu moet overkomen! Hij, de workaholic. De duivel-doet-al! De bezige bij! Enfin, dat denkt hij toch van zichzelf, want zijn lieve vrouwtje Saskia is daar niet zo van overtuigd. In elk geval, zij staat nu in de badkamer. Ze heeft een verkwikkende douche genomen en vertrekt straks naar het feestje van Tom en Elsie. eindelijk zal ze daar – na vele jaren – haar vroegere liefje Alexander terugzien. Trude, zijn vrouw, ja, die is er natuurlijk ook wel, de stomme trut.

En de kamer links (nog niet behangen en met het meubilair uit de jaren ’60, dat ze van hun tante kregen) is van Tom en Elsie. Tom is een echte doe-het-zelver! Al jaren, jaren werkt hij aan zijn nieuwe huis, maar het nog niet af. Bijlange niet! Vandaag geven ze een feestje. Er komen heel wat vrienden. Het wordt een megaparty! Ze zullen er allemaal zijn. Ja zelfs Trude en Alexander. En die Alexander wil zelfs blijven slapen! Tom ziet het niet zo zitten, maar van Elsie mag het!


met: Jacqueline Deweerdt, Chritine Dickee, Roosje Goemaere, Geert Lesschaeve, Jo Lottegier, Kris Vanderstichele, Pascal Vaneygen en Jan Vanhaute