balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

De Fantast

regie: Piet Lesage
auteur: Wim Geysen


In De Fantast maken we kennis met Oscar Vlaming, een ordinaire boekhouder van middelbare leeftijd in een groot kantoor. Oscar woont nog bij zijn moeder. Tot dusver niet meteen een boeiend gegeven voor een avondje theater, zul je denken.

Maar Oscar is een dromer, een fantast. Hij gaat zodanig op in zijn fantasie dat hij de voeling met de realiteit dreigt te verliezen. Zijn fantasiewereld wordt bevolkt door diverse merkwaardige personages. Dat wordt al ietsje interessanter, vind je niet? Bovendien komt die wereld tot leven. Mijnheer Koning heerst over het lande der fantasie, bijgestaan door zijn hofmaarschalk Mister Brains, die een en al hoofd is. Zijn opgroeiende dochter Prinses Hope heeft een rimpelloze toekomst voor zich. Tot de zus van de koning, de Hertogin van Dwaalwegen, op bezoek komt. Samen met haar surrealistisch huisdier Beest begint ze het koninklijk paleis te terroriseren en de prinses voor haar ideeën te winnen. En waar blijft Oscar in heel dit verhaal? Blijft hij zijn gekke ideeën de baas of capituleert hij?


met: Virginie Bossuyt, Nele Bouve, Bettina Couckuyt, Lies Delie, Josjven Demey, Kristin De Meyere, Katrien Deweerdt, Naomi Gremonprez, Kathy Platteeuw, Siska Rubrecht, Anne Van Acker, Kris, Greet en Katrien Vanderstichele, Willem Baert, Antoon Cafmeyer, , Luc De Clercq, Brecht Dejonckheere, Hein Lesage, Jo Loobuyck, Jan Steen en Pascal Vaneygen