balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

Voorts gaat alles goed - Het vermoeden

2005 02

regie: Bart Cafmeyer – Stef Cafmeyer
auteur: Ine Cafmeyer en Dierde Timp – Arne Sierens


Voorts gaat alles goed

In 1939 vertrekt Willy uit Moerbeke voor drie jaar naar Congo om er te werken voor de Compagnie Sucrière Congolaise. zijn familie wuift hem uit als hij met de Congoboot ‘Albertville’ van Antwerpen wegvaart. De oorlog breekt uit en drie jaar Congo worden er uiteindelijk zes.

De Belgen in Congo hebben enkel via radio en brieven contact met hun familie. De ontdekking van deze vele brieven leverde voldoende stof voor een intimistische vertelvoorstelling met ontroerend herkenbare situaties.

‘Voort gaat alles goeds’ is een waar gebeurd verhaal, dat een eerlijk tijds- en familiebeeld uit de jaren ’40 toont: mensen met hun kleine en grote verhalen in een woelige periode.

Het Vermoeden

Dit stuk van Arne Sierens situeert zich in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Eddy, die na drie jaar werken in een concentratiekamp naar huis terugkeer, ontdekt dat zijn vader zijn koffiehandel uitbreidde en grof geld heeft verdiend met de Duitsers.

Tussen vader en zoon ontstaat een conflict. De relatie tussen de gezinsleden wordt bepaald door datgene wat niet uitgesproken wordt, nl. het collaboratieverleden van de vader. De realistische, onverbloemde dialogen, typerend voor Sierens, brengen je meteen naar de kern van dit drama.


met: Ine Cafmeyer en Dierde Timp – Willem Baert, Rika De Backer en Christophe Vanhecke