balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

Brielcreem

2006 02

regie: Anton Cogen
auteur: Raymond Cogen


Een realitiesoop van Cogen & Cogen Ltd

Stel u voor: een grote kooi, een zandbak. Doet denken aan een boksring, aan moddercatch. Gebokst wordt er en met modder gegooid ook, figuurlijk. Brielcreem is een reality soap zoals die door Amerikaanse tv-zenders geconcipieerd worden: rond wreedheid, misdaad, moord en andere gruwel. Kandidaten worden tegen elkaar op gepusht; in wreedheden al dan niet verbaal pogen ze elkaar te overtroeven. Met dat ene doel: als laatste overblijven in deze Big-Brother-gevangenis. Theater en televisie vloeien in elkaar over, brengen een aantal mensen bij mekaar, die de jury willen overtuigen van hun ongenadige moordlust en perverse agressie. Vettige glijdende brielcreem wordt uitgesmeerd over elkaar, over de toeschouwers.
Een soap over soaps in het decor van een fake-gevangenis. Een hele opgaven voor de acteurs, die het midden zoeken tussen acteren en improviseren. Zoals het in dergelijke realitiesoaps de gewoonte is, werden ook hier publieke audities georganiseerd twee weken vóór de première. In café De Nieuwe Zon te Brielen mocht een viertal kandidaten er voor een professionele theaterjury, bestaande uit regisseur Anton Cogen en de acteurs Peter Bulckaen (Wittekerke) en Odilon Mortier (De Kotmadam) hun meest wreedaardige moord fantaseren. Ook dat werd ondertussen ingepast in Brielcreem.

Een stuk, een show, een uitzending die ook humor, conflict en onverwachte wendingen in zich heeft. Waar ook letterlijk en figuurlijk muziek in zit: een combinatie van onuitspreekbare erotiek, hoogstaande filosofie, Mozart, Vader Abraham, modeshow, cascade en onvervalste moordlust. Nog geen zin om de zaal/studio uit te hollen? Je kunt je alvast gaan bezatten in de bar...


met: José Billiau, Kurt Engelbert, Roos Goemaere, Naomi Gremonprez, Peter Pollée, Kris Vanderstichele, Pascal Vaneygen en Christophe Vanhecke