balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

Een Zwarte Pool

Affiche Magic palace
Klik op affiche voor grotere weergave

Regie: Walter De Groote
Auteur: Karts Woudstra
Speeldata: 25-28 feb | 1-3-4-5 mrt 2023
Foto's: Francky Lefevre


Lily en Simon zijn een getrouwd koppel. Alhoewel. Getrouwd zeker, maar een koppel? Om een kat een kat te noemen, hun huwelijk heeft zo stilletjes aan zijn houdbaarheidsdatum bereikt. En het etentje dat door hen vanavond georganiseerd wordt, dreigt ook nog es een ietsiepietsie in het honderd te lopen. Suzanne, zo een beetje een mentor voor al haar vriendinnen en bliksemafleider bij party-gelegenheden, komt niet. Dus moeten ze het dan maar gezellig maken met zijn viertjes, met Daan en Marguerite. Maar zodra de gasten arriveren wordt het duidelijk dat onderliggende spanningen de pret kunnen en zullen bederven. Gelukkig is er toch nog Zygmynt, een Pool die is komen “aanwaaien” via Binnenlandse Zaken en hier allerhande karweitjes opknapt. In het zwart. Onze hardwerkende Pool doet zijn verdomde best om iedereen te motiveren een betere versie van zichzelf te worden. Hij brengt een open en frisse blik mee, een luisterend oor en liters wodka. Maar of het hem gaat lukken, is wel de vraag.

“Een Zwarte Pool” is een meeslepende zwarte komedie over een relationele soep met heerlijk rake en giftige dialogen, heel veel dat niet gezegd wordt en personages die ontroerende karikaturen van zichzelf zijn geworden. Met het publiek als genietend voyeur.


Met: Annelore Coffyn, Jeroen Defauw, Filip Deheegher, Katrien Deweerdt en Erwin Ruyssen