balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

VANDAM, een biografie van het onvolmaakte

1996 03

regie: Piet Lesage
auteur: Jos Vansantvoet


Is een heel recent stuk dat de levensloop volgt van een zekere Vandam, we kennen niet eens zijn voornaam. Hij is veeleer een nummer, een gewone, zeg maar normale, mens. Hij beschikt nog over de gave van de verwondering. Wat niet kan gezegd worden van de andere personages die hij in zijn leven ontmoet: zijn ouders,de trainer,de dierenverzorger, de onderwijzeres, de politieman, de sergeant, het liefje, de chef op het werk, de verpleegster en nog een pak andere bizarre mannen en vrouwen. Zij zijn blasé, hautain, egoïstisch. In een aantal korte momentopnames uit het leven van Vandam worden we geconfronteerd met onderwerpen als opvoeding, jaloezie, onechte liefde, concurrentie, oud worden...

De levensloop van Vandam wordt gepresenteerd binnen het kader van een glitter-show, met een presentator die vooral zichzelf heel goed vindt en een derderangszanger die kost wat kost ook de show wilt stelen.

Vandam. Een biografie van het onvolmaakte is pure satire met een dubbele bodem die veel belangrijker is dan het concrete verhaal. De glitter staat haaks op de zieligheid van een individu die zo erg zijn best doet om normaal te zijn, om erbij te horen, maar daar nooit echt in slaagt.

Het wordt een bizarre mengeling van show en theater, overgoten met een grote dosis humor. Maar pas op :humor is niet altijd om mee te lachen!


met: Hein Lesage, Willem Baert, Liliane Malfait, Geert Lesschaeve, Katrien Vanderstichele, Sofie Pattyn, Katrien Deweerdt, Jan Steen, Lieven Merlevede, Eric Vanhove, Kristin De Meyere, Gerda Waterbley & Kris Vanderstichele