balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

Maria Stuart

2016 11
Klik op affiche voor grotere weergave

Regie: Eric Meirhaeghe
Auteur: Friedrich von Schiller
Speeldata: 26-29-30 nov 2016 | 2-3-4 dec 2016
Foto's: Filip Lanszweert


Een bloedstollende reconstructie van de laatste dagen van Maria Stuart - tweede helft zestiende eeuw.

Maria Stuart, koningin van Schotland, moet na een vermeende misdaad haar land ontvluchten en vraagt asiel aan in Engeland. Koningin Elizabeth I vreest echter voor haar troon en laat haar gevangen nemen. Tijdens haar gevangenschap werpt Maria zich inderdaad voortdurend op als Engelse troonopvolger en zorgt op die manier voor een klimaat van achterdocht en dreiging.

Elizabeth zou Maria kunnen executeren, maar ze twijfelt jarenlang. Toch moet er een beslissing vallen. Op het moment dat Elizabeth haar aartsrivale definitief in haar macht heeft, durft ze de verantwoordelijkheid niet nemen haar ter dood te veroordelen. Maria lijkt minder bang om te sterven dan Elizabeth om haar te doden.


Met: Rino Adam, Willem Baert, Filip Deheegher, Jan-Bart De Meulenaere, Katrien Deweerdt, Kurt Engelbert, Erwin Ruyssen, Jos Vandemaele, Greet Vanderstichele, Katrien Vanderstichele

Video: #MannequinChallenge