balk4

Navigeer door ons archief door gebruik te maken van de archiefknop (bovenaan links), gebruik de filter om snel een productie op te zoeken.

Piet Lesage

Ieperling Piet Lesage (°1954) is al jaren huisregisseur bij de Corneelkring Brielen. Hij is ook gastregisseur bij andere toneelgezelschappen in West-Vlaanderen. Hij volgde diverse regie-opleidingen in binnen- en buitenland.

Piet Lesage is medestichter, artistiek leider en voorzitter van de Nocturnes, de succesvolle zomerse theaterwandelingen in Ieper. Hij schrijft hiervoor het scenario, schrijft taferelen uit en coördineert ook de regie. Hij schrijft en regisseert ook diverse losse projecten en producties, zoals de evocaties van chirurgijn Jehan Yperman bij de opening en diverse academische zittingen van het regionaal Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Hij schreef en regisseerde voor het Bakelandt-comité van Langemark ook de theaterwandelingen "Bakelandt, schurk of volksheld" (2008) en "Over sporen en dwarsliggers" (2010). Nav de film "Het varken van Madonna" realiseerde hij in Madonna een vertelavond met verhalen over dit gehucht in samenwerking met een aantal Westhoek-vertellers. In opdracht van het provinciebestuur schreef en regisseerde hij ook een "klankwandeling" met verhalen uit Madonna, een virtuele theaterwandeling die men via MP3 kan wandelen en beluisteren (via verhalenvooronderweg.be).

Voor De Werf in Brugge regisseerde hij oit zijn naamgenote en Radio1 presentatrice Friedl' Lesage in de theatermonoloog "De Peepshow", waarmee een tournee door Vlaanderen werd gemaakt. Met zijn regie van "Prinsenhof" van Filip Vanluchene bij de Corneelkring werd hij laureaat van het Provinciaal Theaterfestival. Ook zijn regies van "Kaatje is verdronken" van Alex Van Warmerdam werden erg gesmaakt en lokte volle zalen in Theater Malpertuis in Tielt en Theater Antigone in Kortrijk.